Bilgi Yayınevi,  Çocuk,  Çok Satanlar,  Dedektiflik,  Dolunay Dedektifleri Dizisi,  İlk Gençlik,  İlkokul 4. Sınıf,  Kitaplar,  Öne Çıkanlar,  Ortaokul 1. Sınıf,  Ortaokul 2. Sınıf,  Ortaokul 3. Sınıf,  Roman

DOLUNAY DEDEKTİFLERİ 5 / ÖLÜLER ORMANI

Çocuk edebiyatının üretken, bol ödüllü yazarı Mavisel Yener, Dolunay Dedektifleri serisinde, dedektif romanlarını seven çocuklar için birbirinden heyecanlı kitaplar sunuyor. Ölüler Ormanı, bu serinin beşinci kitabı.

Ece, Birce, Oğuz, Bilgecan ve Ada serüven yaşamayı seven, heyecanlı, gözüpek, girişken, birbirini seven beş genç. Onlar her kitapta yeni bir giz peşindeler. Bu gençlerin serüvenlerini anlatan Dolunay Dedektifleri Dizisi’nin her kitabında farklı bir mekânı tarihsel birikimi ve dokusuyla arka plana alıyor yazar.

Yener, olayları saklayan giz perdesini bazı kanıtlara dayandırarak aşama aşama kaldırıp olayı çözümlerken, heyecan dozunu artıran işlevsel öğelerden yararlanıyor. Yazarın akıcı ve arı-duru Türkçesi övgüye değer. Çocuk ve genç okurların nabzını tutmayı iyi bilen Mavisel Yener, Dolunay Dedektifleri serisinde mekânları gerçek yaşamdan ödünç alarak, gerçek ve düşleri harmanlıyor. Yüksek tempolu, sürprizli, neden sonuç ilişkisi içinde mantık yürütmeyi yüreklendiren bir okuma için uygun bir seçenek sunuyor dizi.

Dolunay Dedektifleri dizisi, analitik düşünceye iten olay örgüsüyle okurunu ciddiye alıyor, okur da onu ciddiye aldı ve çok okunanlar arasına soktu.

Araştırma, Merak, Duygular, Arkadaşlık, Dostluk, Aile, Kentlerimiz, Tarih Bilinci, Farklılıklar, Önyargılar

Dolunay Dedektifleri 5 / Ölüler Ormanı (Roman) 165s.

Yayıncı: Bilgi

Resimleyen: Murat Sayın

Sınıflar: İlkokul 4. Sınıf, Ortaokul 1. Sınıf, Ortaokul 2. Sınıf, Ortaokul 3. Sınıf

Dizideki Kitaplar

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.