Haberiniz Olsun!,  Sıcak Sıcak

MAVİSEL YENER’İN “SANATA İLK ADIM DİZİSİ”NE ANLAMLI ÖDÜL (OCAK 2018)

Mavisel Yener’in, çocukları sanatın farklı disiplinleriyle tanıştıran Hep Kitap logolu Sanata İlk Adım Dizisi, Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı (KYÖV) tarafından verilen Çocuk Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Samimi, akıcı ve masalsı diliyle çok sevilen Yener’e ödülü, ODTÜ KYÖD Okulları’nda gerçekleşen törende takdim edilirken, hep kitap da böylece Türkiye’den ilk edebiyat ödülünü aldı.

2018 Hans Christian Andersen Ödülü Türkiye adayı Mavisel Yener’in Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın, Kedi Sevenler Buraya Toplansın ve Oyun Sevenler Şapka Taksın adlı üç kitaptan oluşan Sanata İlk Adım Dizisi önceki aylarda hep kitap logosuyla raflarda yerini aldı.

Mavisel Yener’in bu çok özel dizisi, Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı (KYÖV) tarafından; çocukların bilincini kirletmeyen, estetik algılarını geliştiren, edebiyattan zevk almalarını sağlayan Türkçe eserlerin ortaya çıkarılması ve çocuk edebiyatına dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada ödüle layık görüldü.

Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın edebiyatın ve şiirin doyumsuz tadını; Kedi Sevenler Buraya Toplansın plastik sanatların ölümsüzlüğünü; Oyun Sevenler Şapka Taksın ise sahne sanatlarının vazgeçilmezliğini masalsı bir dille anlatıyor. Üç kitaptan oluşan dizinin birbirinden güzel resimleri ise Esra Uygun’un imzasını taşıyor. Okurunu sanatla buluşturup eleştirel ve yaratıcı düşünceyi destekleyen, sürükleyici, eğlenceli diliyle Sanata İlk Adım Dizisi, 6 yaş üstü tüm okurlara hitap ediyor.

 

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.