Basından,  Sıcak Sıcak

ÇOCUK KİTABI YAZARLARINA “ÜSTÜN HİZMET” ÖDÜLÜ HABERİ (19 HAZİRAN 2017)

İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü’nün her yıl ‘Okuyorum, Büyüyorum’ projesine destek veren çocuk edebiyatı yazarlarına verdiği ‘Meslek Üstün Hizmet Ödülü’ sahiplerini buldu. Çocuklara kitap sevgisi aşılamayı hedefleyen projeyle şimdiye kadar 8 bin 200 öğrenciye ulaşıldı.

İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak verdiği ‘Meslek Üstün Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Okuyorum, Büyüyorum’ projesine destek veren çocuk kitabı yazarları için ödül töreni düzenlendi. Rotary Meslek Üstün Hizmet Ödülü, Aytül Akal, Defne Ongun Müminoğlu, Fatih Erdoğan, Gökçe Gökçeer, Gülsevin Kıral, Hafize Çınar Güner, Mavisel Yener, Sara Şahinkanat ve Tülin Kozikoğlu’na takdim edildi. Ödül alan yazarlar adına konuşma yapan Fatih Erdoğan, mesleki çabalarının takdir edilmesinden gurur duyduklarını belirterek, “Türkiye’deki çocuk kitabı yazarlarının misyonu savaşsız, barış dolu, mutlu bir dünyayı aktarmanın yanında çocuklara kitap okumayı sevdirmek, okuma kültürünü benimsetmek ve yaygınlaştırmak. Birlikte bu amacı çok güzel yerine getirebiliyoruz” dedi.

OKUMAK EĞLENCELİ BİR ALIŞKANLIK

Rotary’nin ne olduğunu, amacını ve faaliyetlerini anlatan İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü Başkanı İdil İncekara, “‘Okuyorum, Büyüyorum’ projesi ile pek çok çocuğumuza ve dolayısıyla öğretmenlerine kitap okumanın eğlenceli bir alışkanlık olduğunu vurgulama fırsatı buluyoruz. Bize bu projede koşulsuz destek veren kıymetli çocuk edebiyatı yazarlarımıza hem kendi adımıza hem de toplum adına Rotary Meslek Üstün Hizmet Ödülü vererek teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

HİKAYELERİ, YAZARLARINDAN DİNLİYORLAR

İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü’nün başlattığı ‘Okuyorum, Büyüyorum’ projesiyle devlet okullarındaki anasınıfı ve 1’inci sınıf öğrencileri, çocuk kitabı yazarlarıyla tanışma fırsatı buluyor. Çocuklar hikayeleri, yazarlarından dinliyor. Projenin amacı okuma yazmayı yeni öğrenecek veya öğrenmiş çocuklarımıza kitap sevgisi aşılamak ve kitap okumanın eğlenceli, keyifli bir alışkanlık olduğunu vurgulamak. Ekim 2011 yılından bu yana yürütülen ve 47 okulda, 8 bin 200 den fazla öğrenci ve 300 den fazla öğretmenle paylaşılan bu projeye, yayınevleri ve çocuk yazarları destek veriyor.

KAYNAK: HÜRRİYET

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.