Aytül Akal’la Birlikte,  Çocuk,  İlkokul 1. Sınıf,  Kitaplar,  Mandolin Yayınevi,  Okul Öncesi,  Şiir

UÇAN ŞİİRLER

Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın birlikte yazdığı şiir kitaplarına bir yenisi eklendi. Bu kez Mandolin Yayınları’nın özenli çalışması ile hazırlanan kitapta birbirinden güzel şiirler var. İşte bir örnek: “Renkler / Yaprak, / Yeşil mi sanır güneşi? / Nar, / Kırmızı mı görür her şeyi? / Rüzgâr, / Gezerken dünyayı / Ne renk bilir güneşi? / Aydede, / Ne renk görür beni?”.

Ülkemizde bu denli az şiir okuru varken inatla ve eğlenerek şiir yazabilmek için iyi bir şiir okuru olmak gerek en başta. Varsıl düşler kurabilmek ve bunları en yalın halde işleyebilmek. Çocuklar için şiir yazmak ise ayrı bir çaba ve özen gerektiriyor. Bir şeyler öğretme / dayatma kaygısından uzak olan, çocuğa dokunabilen şiirler içimizi ısıtıyor.

Son yıllarda, “kahramanlık şiirinden” öteye gidemeyen “şiir ezberini” bozan yeni örnekler okurları sevindiriyor. Aytül Akal ve Mavisel Yener’in birlikte kurduğu düşler ve renk renk işledikleri dizeler de bunların en iyi örneklerinden. Böylesi iki usta şairin düşlerinden dökülen dizelerin peşi sıra yeni yolculuklara çıkmamak olası değil. Tıpkı kanatlı şu dizeler gibi, takın kanatlarınızı siz de, yolculuk güzel şeydir…  “Şiirime Kanat Taktım / Şiirime kanat taktım / Uçsun diye bıraktım / Dolaştı tüm dünyayı / Öptü bütün çocukları.” İyi okumalar!

Şiir Sevgisi, Kardeş Sevgisi, Aile Sevgisi, Dil Bilinci, Masal Sevgisi, Sanat Duyarlığı

Uçan Şiirler (Şiir), 48s.

Aytül Akal’la birlikte…

Yayıncı: Mandolin

Resimleyen: Shutterstock

Sınıflar: Okul Öncesi, İlkokul 1. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.